top of page

De vanligste kaffedrikkene

Oppdatert: 22. jun. 2022

Espresso: En espressokaffe kan du få som enkel eller dobbel: En enkel espresso er som navnet tilsier en espresso laget med en shot espressokaffe. Og en dobbel espresso er to shots med espresso i samme kopp.


Ristretto: Fortsatt en ren espressodrikk: Men ristrettoen lages mye mer konsentrert enn en vanlig espressokaffe. Man bruker samme mengde espresso, men den brygges med kun halvparten mengde vann. Rett og slett ekstra sterk espresso.


Cappuccino: En eller to shots med espresso er utgangspunktet. Men så tilfører du steamet melk: Litt som en kaffelatte i miniatyr. Du kan velge selv om du strør kakaopulver på toppen. Noen liker en miks av kakao og kanel på topp. Det er heller ingen strenge regler for hvor mye melk du skal bruke i en cappuccino.

Macchiato: En macchiato lages med en shot espresso, men gjøres mildere med en ørliten mengde steamet melk og melkeskum på toppen. Det finnes både short og long macchiato. Forskjellen er at i en short macchiato brukes kun en shot med espresso, mens man bruker to shots med espresso som basis.


Cortado: En cortado er en slags miks mellom italienernes caffè macchiato og franskmennenes café crème. Dette er en espresso som blandes likt med samme mengde steamet melk. Den minner litt om cappuccino, men den er mørkere i smaken.


Caffè latte: Kaffelatte har også espressokaffe som basis. Ordet betyr kaffe med melk på italiensk. Man bruker enten en eller to shots med espresso, men mye større mengder steamet melk. Ofte bruker man et høyt glass for å få plass til all den varme melken. Den gjøres søt med sukker eller helst smaksatt sirup.


Caffè mocha: Mocha-kaffe beskriver egentlig alle typer kaffe som har sjokolade i seg. Men vanligvis har en mocha espressokaffe som utgangspunkt, steamet melk og sjokoladesirup. Til slutt strøs litt sjokoladepulver, eller noen striper sjokoladesirup, på toppen.

Americano (long black): Fyller du kaffekoppen først rundt 2/3 full med kokende vann og heller i en shot espresso: Vips så har du en Americano.


Wiener Melange Denne kaffedrikken finner du igjen på mange kaffemaskiner, og er helt enkelt en form for cappuccino som stammer fra Østerrike. Bestod tradisjonelt av kaffe og melk, ofte med litt melkeskum på toppen.– men vanligvis med en mildere kaffe som utgangspunkt.


Frappé: En greskinspirert iskaffe med espresso, fløte, sirup og kanel. Frappé betyr egentlig en drikk som er «blandet sammen».
46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page