top of page

HVORFOR ER KAFFEHØSTINGSMETODEN VIKTIG?

Det finnes flere metoder for å høste kaffe. Avhengig av hvilken som brukes, kan kvaliteten på kaffen variere. Hvorfor ?

Rett og slett fordi kaffetreet, busken i kaffens opprinnelse, krever tålmodighet og ekte kunnskap.
Vit først og fremst at det er nødvendig å vente 5 år etter plantingen før kaffetreet gir sin første frukt. Når dette lange stadiet har passert, vil busken gi det som kalles kaffekirsebær, som vil modnes i en periode på fra 6 måneder til et år. I motsetning til andre planter vil kaffetreet også kunne blomstre 8 ganger i løpet av et år. Innenfor en kaffeplantasje vil derfor ikke hver busk ha samme modenhet. Enda verre, på hvert kaffetre er det mulig å finne frukt hvor modenhetsstadium ikke er det samme. Detter er grunnen til at kaffehøsttingen er viktig.

Hvis det plukkes for mange kirsebær når de ikke er helt modne, blir kaffen enten for bitter (hvis kirsebærene ikke er modne) eller stikkende (hvis kirsebærene er for modne).

Du forstår nå hvorfor innhøstingen fullt ut betinger kvaliteten på kaffen. –

Her er de ulike metodene for høsting av kaffe;


1. Den første teknikken, nemlig avstilkning, består i å plukke alle fruktene for hånd, ved å trekke i kvistene.


2. Den andre metoden, mekanisk avstilkning, bruker samme prosess, men med traktorer utstyrt med børster. I begge tilfeller plukkes alle fruktene, inkludert de som ennå ikke er modne.


3. Endelig har vi selektiv høsting. Denne metoden for å plukke for hånd eller med en kam lar bare de modne fruktene falle.

For en eksepsjonell kaffe velger noen merker, å "plukke" eller høste for hånd: Denne teknikken består av å plukke de modne fruktene, manuelt og etter hverandre. Selv om det tar lengre tid, er denne prosessen nøkkelen til å levere kaffe av eksepsjonell kvalitet


Hos Green Coffee vet vi at for å lage kvalitetskaffe, er alle trinnene avgjørende:

Derfor har, Green Coffee valgt å å "plukke" eller høste for hånd.

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page