Is og kaffe er alltid godt, men en direkte blanding av de to gir en uimotståelig drikk – eller dessert – avhengig av hvem du snakker med. Som mye annen god mat og drikke, kommer også affogatoen fra Italia. Affogato betyr dramatisk nok «druknet»; men så er det også det du gjør med iskremen i denne drikken – eller desserten.
Hvordan lages AFFOGATO?
For å lage en nydelig affogato, så skal du først brygge en rykende fersk og knallsterk kaffe; ofte en espresso. ( gjerne vår RISTRETTO kaffe )
Så legger du en passende mengde vaniljeiskrem opp i en serveringsskål, eller ett lavt glass; og så dynker du iskremen grundig i den varme kaffen. Ifølge italienerne er det slik den skal serveres.
Men er du vågal, bruker du fløtekrem som en ekstra «finish», og drysser deretter litt revet sjokolade eller nøtter over det hele (og kanskje til og med litt salt…).
Er du virkelig eventyrlysten, kan du jo bytte ut hele vaniljeisen med sjokoladeiskrem!
Affogatoen er klar til å nytes!
コメント